Bruno Paillard, o poveste de succes: de la negustor de vinuri la crearea unei exclusive Case de Champagne

Bruno Paillard a fost dintotdeauna un iubitor al regiunii Champagne. Născut în 1953 în regiunea Reims, Bruno Paillard a urmat pașii familiei în domeniul viticol iar în anul 1975 a început să lucreze pentru prima dată ca broker de vinuri, dobândind o cunoaștere profundă a acestei industrii. După 6 ani, acesta a decis să-și urmeze propriul vis: acela de a crea o șampanie cu adevărat unică, impresionantă, care să depășească ceea ce deja exista la acel moment pe piață.

 

În 1981, la vârsta de 27 de ani, înarmat cu multă voință și ambiție, a decis să-și înființeze propriul Maison de Champagne în Reims, o regiune care nu mai văzuse o nouă marcă de aproape un secol, caracterizată printr-o atitudine conservatoare.

Curând, stilul foarte personal al vinurilor sale începe să seducă. Șampaniile Bruno Paillard sunt recunoscute mai întâi de presa engleză ca fiind unele dintre cele mai bune vinuri din regiune. În 1988, celebrul critic Hugh Johnson a definit brandul ca fiind "O mică, tânără dar prestigioasă casă de șampanie, cu vinuri excelente, catifelate, atât vintage, cât și non-vintage."

Stilul caracteristic Bruno Paillard este dat de complexitatea, efervescența netedă, puritatea remarcabilă și textura catifelată ale șampanilor sale fine care definesc excelența și tradiția.

Printre prioritățile Casei Bruno Paillard se numără atât conservarea mineralității inimitabile a terroir-ului cât și atenția desăvârșită acordată în procesul de producție a vinurilor.

Astăzi, Maison Bruno Paillard rămâne o afacere independentă și ferm fidelă stilului său, exportând 75% din aceste vinuri în peste 30 de țări diferite - în principal în Europa, Asia și America de Nord.

În cramă, fiecare șampanie este creată individual în tanc sau în butoi pentru a permite o selecție precisă în timpul amestecurilor cu vinurile de rezervă.

În pivniță, timpul petrecut pe drojdii este de două până la patru ori mai mare decât minimul legal al șampaniei clasice, ajungând chiar până la 15 ani iar adaosul de zahăr este minim, respectând puritatea vinurilor.


În exclusivitate, magazinele Le Manoir Gourmet Market & Comtesse du Barry vă pun la dispoziție o serie de variante ale șampaniei Bruno Paillard ce inspiră expresivitate, distincție și savoare.


Asocierea culinară perfectă - Stridiile sau Tartarul de Lup de Mare la Restaurantul Relais & Châteaux Le Bistrot Français

Potrivite pentru un eveniment special sau pentru un weekend plin de răsfăț, stridiile și șampania Bruno Paillard reprezintă o combinație clasică și elegantă ce oferă o experiență culinară de neuitat.

De asemenea, tartarul de lup de mare, preparat cu măiestrie din pește proaspăt de către chef Sorin Miftode în restaurantul nostru Relais & Châteaux Le Bistrot Français, este o alăturare gastronomică excelentă cu Champagne Bruno Paillard.