Despre sustenabilitate și Zero Waste în gastronomia de lux

Despre sustenabilitate și Zero Waste în gastronomia de lux

Invitat în cadrul podcastului Green Report într-un episod special prezentat de Raluca Fiser, fondatorul grupului Le Manoir, Cristian Preotu, a vorbit în exclusivitate despre cum funcționează luxul sub umbrela sustenabilității dar și despre ce înseamnă bucătăria de înaltă calitate cu produse simple și de sezon.


Luxul este ceva ce se repară. Luxul nu este ceva ce se aruncă și se consumă, ci trebuie să reprezintă o muncă, o apropiere și posibil de a fi reparat. Calitatea înseamnă și termen lung.’’ afirmă acesta.


Majoritatea produselor comercializate de grupul Le Manoir sunt produse primite pe alocații, ceea ce înseamnă că un producător de renume la nivel global nu întreprinde nicio acțiune fără ca această să fie validată și studiată din punct de vedere etic și comercial. În modul acesta, pierderile se diminuează iar clienții primesc produse bio cu Zero Waste.


Pentru a urmări în întregime conținutul podcastului și pentru a vedea mai multe detalii despre integrarea sustenabilității în gastronomia de lux din România, accesați link-ul următor: