Condiții generale de vânzare

PREAMBUL 

SC Le Manoir SA precizează că vânzările din site-ul lemanoir.ro sunt rezervate în exclusivitate persoanelor fizice majore care cumpără produsele în scopuri necomerciale pentru nevoile lor personale şi/sau persoanelor juridice care cumpără produsele în alte scopuri decât revânzarea acestora. Atât persoanele fizice cât şi cele juridice trebuie să dispună de o adresă de livrare situată în zonele de livrare ale SC Le Manoir SA. Orice comandă care nu corespunde criteriilor definite mai sus va fi refuzată de către Le Manoir. 

Prezentele condiţii generale de vânzare reprezintă modalităţile de colaborare între Le Manoir SA şi clienţii săi, cu excepţia a altor condiţii de vânzare agreate între părţi. 

ACCEPTAREA CONDIŢIILOR GENERALE ŞI PARTICULARE DE VÂNZARE 

Pentru Client, realizarea unei comenzi de produse către SC Le Manoir SA implică acceptarea necondiţionată atât a condiţiilor generale de vânzare prezente, cât şi a condiţiilor particulare referitoare la articole comandate / denumire / preţ / componente şi aşa mai departe.


PRODUSELE 


Fiecare dintre produsele propuse în site-ul lemanoir.ro are atribuită o denumire, un cod, detalii de compoziţie şi un preţ. 

Fotografiile de prezentare nu sunt contractuale, ele reprezintă doar sugestii de prezentare. În cazul unor greşeli, responsabilitatea Le Manoir nu va putea fi angajată. 

DURATA ŞI VALIDITATEA OFERTEI 

Oferta Le Manoir este valabilă în limita stocurilor disponibile. În cazul unei rupturi de stoc sau dacă unul dintre articole lipseşte din compoziţia unui pachet, îl vom înlocui fără preaviz cu un altul din aceeaşi gamă, de o calitate cel puţin echivalentă şi de o valoare cel puţin egală sau superioară, pentru a nu întârzia livrarea. 
În cazul în care un articol nu poate fi înlocuit în condiţiile de mai sus după ce comanda Dvs. este definitivă, vă vom contacta telefonic sau prin email în cel mai scurt timp pentru a conveni împreună: 
- decalarea livrării până la reaprovizionarea produsului lipsă, în cazul în care acest lucru este posibil; 
- înlocuirea produsului cu altul disponibil; 
- anularea comenzii şi rambursarea către client a preţului plătit pentru produsele care nu pot fi livrate. 

FORMAREA CONTRACTULUI / MODUL DE OPERARE 

Sub rezerva alineatului următor, comanda clientului este considerată fermă și definitivă din momentul recepției comenzii de către SC Le Manoir SA. Pentru orice comandă, oricare ar fi modalitatea de plată, aceasta va fi acceptată de către Le Manoir numai în momentul încasării efective a sumelor în cont sau în casă. În cazul refuzului de plată, comanda va fi anulată iar clientul va fi prevenit de această anulare. 

Informațiile anunțate de către client în momentul comenzii îl angajează pe acesta. Orice eroare de livrare / pierdere / distrugere a pachetelor din motivul unor informații eronate furnizate de către Client, îl fac pe acesta singurul responsabil. 

PREȚUL 

Toate prețurile indicate în catalog sunt exprimate în RON. Acestea nu includ și prețul livrării. 
Prețul produselor similare vândute de Le Manoir sau partenerii săi în magazine sau prin cataloage speciale vor putea fi diferite față de cele afișate în catalog. Clienții nu vor putea revendica vânzarea produselor din magazine sau de pe internet la preț de catalog sau invers. 


PLATA 

SC Le Manoir SA agrează următoarele modalități de plată: 
- prin virament bancar în contul deschis la Unicredit Țiriac Cluj Napoca, cu nr IBAN 
RO16 BACX 0000 0004 3113 3310 
- în numerar la magazinele Comtesse du Barry, str. Episcopiei nr. 2-4, București, Băneasa Shopping City, etaj 1, Bucureşti sau Bd. Mircea Eliade nr. 3, București 
- prin card bancar la magazinele Comtesse du Barry, str. Episcopiei nr. 2-4, București, Băneasa Shopping City, etaj 1, Bucureşti sau Bd. Mircea Eliade nr. 3, București
- on-line prin card bancar 
Factura fiscală va fi trimisă la adresa de facturare indicată de Client. 

LIVRAREA 

Ridicarea sau expedierea comenzilor nu va putea fi efectuată decât după confirmarea comenzii și efectuarea plății integrale a valorii produselor și a costurilor de transport. 
În cazul unor evenimente de forță majoră cum ar fi războaie, greve, imposibilitatea aprovizionării sau oprirea transporturilor, Le Manoir este exonerată de răspunderea executării obligațiilor, în condițiile legii. 

Termene de livrare 
Termenele de livrare obișnuite (în afara perioadelor de Sărbători) sunt între 1 și 3 zile lucrătoare (în afară de zilele de sâmbătă, duminică și sărbători legale), începând cu a doua zi de la recepția comenzii împreună cu plata integrală a acesteia. 
În perioada Sărbătorilor aceste termene, date doar cu titlu informativ, vor fi de minim 7-10 zile lucrătoare.

Majoritatea produselor pot fi expediate în străinătate, în cadrul Uniunii Europene. Pentru condiții de livrare și tarife, vă rugăm să consultați Departamentul Cadouri, la numărul de telefon 021 230 00 36. 

Data limită de livrare 
În cazul în care produsele comandate nu au fost livrate în termen de 60 de zile de la data recepției de către Le Manoir a comenzii complete împreună cu plata integrală a acestora, pentru orice alt motiv decât Forța Majoră, vânzarea va putea fi anulată la cererea clientului. Sumele plătite de către Client îi vor fi restituite fără întârziere. În consecință, pentru toate livrările făcute în termen de 60 de zile de la confirmarea și plata comenzii, Clientul nu va putea anula comanda sau cere orice fel de despăgubiri, dobânzi sau penalități. 

Modalități de livrare 
Modalitatea generală de livrare este în sistem de curierat, în limita zonelor acceptate de către firmele de curierat. 
Livrarea va fi considerată încheiată în momentul predării produselor de către Le Manoir către Transportator. 
Produsele călătoresc pe riscul Clientului, chiar și în cazurile în care comanda este adresată unui alt destinatar, transferul riscurilor fiind efectuat la momentul predării coletelor către Transportator. Clientul are obligația să verifice starea produselor livrate și să formuleze rețineri pe documentul de livrare (AWB, Aviz de însoțire a mărfii, factura fiscală s.a) sau prin scrisoare recomandată cu aviz de primire către Le Manoir în termen de 72 de ore de la livrarea produselor. 
În caz contrar, nu vor putea fi începute demersurile de rambursare către Transportator. 
În caz de neconformitate a produselor sau de viciu aparent, Clientul are la dispoziție 3 zile de la recepția acestora pentru a depune o reclamație către Le Manoir. Reclamația poate fi formulată în scris și transmisă prin fax/ email/ poștă. 
Dupa acest termen, produsele livrate sunt considerate conforme și exceptate de orice viciu aparent. 

TERMENE DE RENUNȚARE 

Produsele perisabile nu pot fi returnate sub nici o formă. 
Le Manoir asigură Clientul împotriva viciilor ascunse, în condițiile legii. 
În cazul în care Clientul renunță la comanda confirmată din alte motive decât cele acceptate în Condițiile Generale de Vânzare, acesta va pierde avansul plătit, cu titlu de daune interese. 

SERVICIUL RELAȚII CLIENȚI 

Pentru orice informații suplimentare sau pentru rezolvarea oricăror probleme apărute în procesul de rezervare, cumpărare și livrare a produselor noastre, nu ezitați să contactați Departamentul Comercial de luni până vineri între orele 09:00 - 18:00, în urmatoarele modalități: 

tel./fax.: 021 230 00 36/ 021 210 61 00 
mobil : 0759 122 122
poștă: Str. Anastasie Simu, nr 1, etaj 2, București, cod 010293 
email: office@lemanoir.ro 

PROTECȚIA MINORILOR 

Orice persoană care face o comandă din acest catalog trebuie să aibă cel puțin 18 ani împliniți până la data efectuării comenzii. În caz contrar, comanda nu va putea fi onorată. 
Consumul excesiv de alcool și tutun dăunează grav sănătății. 

LITIGII 

Prezentele condiții generale de vânzare sunt elaborate în conformitate cu legislația română. În caz de litigii, clientul se va adresa societății Le Manoir pentru a găsi o soluție amiabilă. În cazul în care aceasta nu poate fi găsită, litigiile vor fi soluționate de către Instanțele competente de la sediul Le Manoir. 

MENȚIUNI LEGALE 

Societate: SC Le Manoir SA 
CUI: RO16846074 
J40/19902/2007 

IBAN RO16 BACX 0000 0004 3113 3310
Str. Beirut nr. 5 ,cod 020235, București 
Tel.: 021 230 00 36
office@lemanoir.ro

 

Verificare vârstă
Pentru a continua să vizitezi site-ul nostru sau sa apelezi la serviciile noastre este nevoie sa confirmi că ai peste 18 ani.