Maison Bordier: O tradiție artizanală franceză

Maison Bordier: O tradiție artizanală franceză

Maison Bordier, cu rădăcini în Bretania, Franța, reprezintă apogeul rafinamentului în producția artizanală a untului și a delicateselor gastronomice pe bază de lapte.

De peste un secol, Maison Bordier stă la baza unor arome inconfundabile și texturi excepționale, ducând tradiția gastronomică franceză la cote nemaiîntâlnite.

Fiecare produs este fabricat cu pasiune și dedicare, respectând tradițiile și utilizând ingrediente atent selecționate.

 

 

Jean Yves Bordier, un artizan tradițional

Născut într-o familie cu tradiție în producția de brânzeturi, Jean-Yves Bordier a urmat pașii tatălui și bunicului său, continuând și extinzând tradiția familiei, odată cu preluarea cremeriei La Maison du Beurre din Saint-Malo în 1985.

Chiar și în prezent, folosește metode tradiționale din secolul al XIX-lea, frământând untul provenit din laptele proaspăt de la micile ferme locale, pe o mașină specială din lemn înainte de a-l bate și a-l modela manual cu ajutorul paletelor de lemn, proces care poartă denumirea de tapage.

 

Inspirație pentru weekend:

Rețetă de Sablé Breton cu cremă de lămâie și unt Bordier cu Yuzu

 

INGREDIENTE

20 cl suc de lămâie
5g gelatină pudră
6 ouă și 4 gălbenușuri
220g zahăr tos
175g unt Bordier cu Yuzu
120g unt semi-sărat Bordier
180g făină de grâu T45
7g bicarbonat de sodiu
50g bezea
1 linguriță de frișcă lichidă

Crema de Yuzu cu lămâie

Fierbeți sucul de lime cu gelatina într-o cratiță. Într-un bol, amestecați ouăle și zahărul, apoi turnați sucul de lămâie fiert. Puneți totul la fiert timp de 3-4 minute, amestecând energic. Apoi, transferați crema obținută într-un bol, iar după ce s-a răcit, adăugați untul Bordier cu Yuzu tăiat în cubulețe mici. Păstrați crema la frigider timp de 4 ore.

Sablé Breton

Amestecați untul Bordier semi-sărat, zahărul, făina și bicarbonatul cu mixerul. Odată ce amestecul este omogen, adăugați gălbenușurile de ou. Întindeți aluatul obținut cu un făcăleț între 2 foi de hârtie de copt (1 cm grosime) și lăsați-l la rece timp de o oră. Apoi, preîncălziți cuptorul la 180°C. Tăiați aluatul în 4 pătrate cu laturi de 10 cm fiecare, pe care le veți împături pe diagonală, apoi le veți coace la 180°C timp de 20 de minute.

Servire

După ce blaturile de Sablé Breton s-au răcit, amestecați crema cu mixerul timp de 3 până la 4 minute și puneți-o într-un săculeț de patiserie cu o duză mică. Așezați blaturile acoperindu-le cu mici monturi de cremă și finalizați cu bucăți de bezea.

 

 

 

Asocierea perfectă - Champagne Deutz Brut Classic

Cel mai eclectic al gamei, Deutz Brut Classic își desfășoară armonia perfectă dintre cele trei soiuri de struguri: Chardonnay, Pinot Noir și Pinot Meunier, ceea ce îi conferă un echilibru corect.

Foarte expresivă, șampania dezvăluie note florale dulci, susținute de arome de pâine brioche, marțipan și fructe coapte.

Textura sa mătăsoasă este o mărturie a unui echilibru frumos între prospețimea Chardonnay-ului, gustul fructat al Pinot Noir-ului și atingerea de vinozitate a Pinot Meunier-ului.

 

 

 

Arta de a te bucura de fiecare moment

În gastronomie, la fel ca în artă, poveștiile frumoase sunt spuse întotdeauna cu grație și armonie, lăsând fiecare detaliu să se transforme într-o simfonie a simțurilor. Textura, formele, culorile și compoziția oferă, pe lângă o experiență estetică plăcută, un prilej de bucurie și o invitație spre visare. Fiecare masă devine o operă de artă plină de creativitate și măiestrie în care personajul principal sunteți chiar dumneavostră iar fiecare clipă vă aduce mai aproape de atmosfera inconfundabilă a Franței.

Lasăți-vă purtați de cele mai rafinate arome și gusturi și explorați arta culinară cu produsele excepționale Maison Bordier!

 

Vă invităm în universul plin de magie al gastronomiei fine!