Pizza de casă cu mozzarella și prosciutto

Pizza de casă cu mozzarella și prosciutto  

 

Cea mai bună pizza este cea pe care o faci tu acasă. Dacă vrei să obții un aluat crocant la exterior, îți sugerăm să presari peste foaia de copt griș sau mălai fin înainte să adaugi aluatul. Alege să nu încarci pizza prea mult și bucură-te de aroma fiecărui ingredient în parte. Folosind această cantitate de ingrediente, vei obține 2 pizza, suficient încât să fie de ajuns pentru întreaga familie. 

Ingrediente pentru aluat: 

·       500 g făină albă de grâu pentru pizza 

.      350 ml apă călduță 

.      10 g sare 

.       4 g drojdie uscată 

Ingrediente pentru topping:

·        350 ml sos de roșii cu busuioc bio Le Delizie di Mamma 

·       6-7 măsline Kalamata fără sâmburi bio Epikouros 

.       70 g prosciutto crudo bio Pedrazzoli 

.       125 g mozzarella DOP de bivoliță Pedrazzoli 

Mod de preparare: 

Amestecă drojdia cu puțină apă și lasă să se activeze timp de 10 minute. 

Într-un bol mare pune făina, apa, sarea și drojdia activă și începe procesul de frămânatre. 

Aluatul astfel obținut trebuie lăsat la dospit timp de 2 ore și apoi este bine să fie lăsat în frigider peste noaapte. 

Preîncălzește cuptorul la 280 de grade. 

Întinde aluatul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, nu e nevoie să folosești sucitorul. 

Unge blatul cu sosul de roșii și adaugă restul ingredientelor: mozzarella rasă, feliile de prosciutto crudo și măslinele. 

Presară deasupra sare, piper și câteva frunze de busuioc proaspăt. 

Pune pizza la cuptor timp de 6- 7 minute.