Salată de penne cu burtă de ton și verdețuri

Salată de penne cu burtă de ton și verdețuri 

Salatele cu paste sunt extrem de versatile, pot fi preparate de fiecare dată cu ingrediente noi. În plus, conform nutriționiștilor, pastele îngrașă mai puțin dacă sunt consumate reci în combinație mai curând cu legume crude și nu cu sosuri. Explicația ar fi că amidonul din paste se recristalizează după răcire și nu mai poate fi absorbit de către organism. Așadar, dacă sunteți în căutarea unei mese rapide de prânz sau cină, vă invităm să încearcați această rețetă, pe cât de simplă, atât de gustoasă. 

Timp de preparare: 15- 20 min.

INGREDIENTE:

·       150 g penne uscate din grâu dur de înaltă calitate Mancini 

·       o conservă burtă de ton în ulei de măsline Seleccion 

·       3 linguri de ulei de măsline

·       mix de verdețuri (ruccola, kale, spanac baby) 

·       o legătură de ridichi 

·       zeama de la 1/2 lămâie 

·       sare și piper (după gust)

.       parmezan ras DOP Pedrazzoli (opțional) 

MOD DE PREPARARE:

Pune apă cu puțină sare la fiert și când începe să clocolească adaugă pastele. Lasă-le să fiarbă până devin al dente timp de 12- 13 minute, apoi clătește-le sub un jet de apă rece. 

După ce se răcesc, adaugă peste paste mixul de salată, ceapa și ridichile tăiate rondele subțiri și condimentează cu sare și piper după gust. Amestecă uleiul de măsline zu zeama de lămâie și adaugă sosul peste amestecul de paste cu legume. 

Servește pastele ca atare sau cu puțin parmezan ras deasupra.